احمد ذکریایی نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه این شرکت وظیفه تامین کودشیمیایی و بخشی از بذر مورد نیاز کشاورزان را برعهده دارد، گفت: طی سه سالهای ۹۲، ۹۳ و ۹۴ کمبود کود در سطح کشور و به تبع استان نداشتیم.
وی عنوان کرد: براساس مستندان آماری اساسا کمبود کود شیمایی نداریم بلکه مازاد آن را هم در استان داریم
وی بیان کرد: براساس بررسی ها و تحقیقات کارشناسان کشاورزی میزان کود مصرفی توسط کشاورزان استان متناسب با نیازواقعی خاک و زراعت مختلف نیست.
وی به آمار توزیع میزان کود شیمیایی درسال ۹۳ در استان اشاره کرد و اظهارداشت: در سال گذشته ۳۷ هزار و ۷۱۸ تن کود ازته معادل ۸۳.۸ درصد، ۶ هزار و ۶۷۶ تن کود فسفاته معادل ۱۴.۸ درصد و کود گروه پتاس هم ۶۰۶ کیلوگرم معادل ۱.۴ درصد در استان توزیع شده است.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کردستان به نسبت مصرف کودهای ازت، فسفر و پتاس اشاره کرد و افزود: در حال کلی به ازای هر ۱۰۰ کیلوگرم کود ازته می بایست ۳۵ تا ۴۰ کیلوگرم کود فسفاته و با توجه به زمین زراعی ۲۰ تا ۲۵ کیلوگرم کودپتاسه مصرف شود.
ذکریایی نژاد ادامه داد: واین درحالی است که در استان به ازای هر ۱۰۰ کیلوکود ازته ۱۷.۷ کیلوگرم کود فسفاته و ۱.۴ کیلوگرم کود پتاسه مصرف می شود واین نشان از نامناسب بودن نسبت کودی در استان است.
وی با بیان اینکه میزان مصرف کود ازته در استان کم است، عنوان کرد: در شرایط معمول باید بیش از ۶۰ هزار تن کود ازته در استان مصرف شود تا جوابگو باشد.
وی با اشاره به اینکه برای تولید محصول باکیفیت با عملکرد بالا یکی از موارد مهم تغذیه گیاه است، بیان کرد: یکی از موارد مهم در کشاورزی بحث تغذیه گیاه است که امروز با مشکل مواجه است.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کردستان با بیان اینکه قیمت کود طی دو سال گذشته تغییری نکرده است، گفت: قیمت کود از سوی هیئت دولت تعیین می شود و قیمت ها از سال ۹۲ تاکنون تغییری نکردند.
ذکریایی نژاد افزود: به عنوان نمونه هر بسته ۵۰ کیلوگرمی کود ازته به قیمت ۳۵ هزار تومان در اختیار کشاورزان قرار داده می شود.
وی عنوان کرد: طی دوماهه نخست سال جاری ۳ هزار و ۶۵۵ تن کود شیمایی در بین کشاورزان استان توزیع شده که از میزان ۳ هزار و ۷۷ تن آن مربوط به کود ازته، ۵۳۸ تن فسفاته و ۴۰ تن پتاسه بوده است.
وی بیان کرد: علاوه بر کود در سال گذشته ۲ هزار تن بذرگندم در بین کشاورزان استان توزیع شد وامسال هم برنامه داریم حدود ۲ هزار و ۵۰۰ تن بذرگندم را خریداری و بعد از بودجاری در اختیار کشاورزان استان قراردهیم.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کردستان تولید محصول سالم را همواره یکی از دغدغه ها واولویت های سازمان جهاد کشاورزی خواند و اظهارداشت: تولید محصول سالم به معنای عدم استفاده از کودشیمایی نیست بلکه استفاده از کود به میزان لازم و مورد نیاز گیاه و خاک است.
نظر شما